ECP : WIE EN WAT SCHUILT ER ACHTER DEZE INITIALEN?

 

ECP, dat is in de eerste plaats het verhaal van een man met een passie voor restauratie. Zijn doorgedreven liefde voor steen en voor goed werk, alsook zijn deskundigheid op gebied van Historische Monumenten, leiden José Soares ertoe zijn eigen productengamma te creëren. Hij onderzoekt, innoveert en ontwikkelt efficiënte en niet destructieve oplossingen en technieken om steen te onderhouden en te restaureren. Zo ontstaat in 2006 ECP - "Entreprise pour la Conservation du Patrimoine" (Onderneming voor het Behoud van Patrimonium).

 

ECP, chemicus en ontwikkelaar

 

Wanneer we onze producten vervaardigen, dan vergewissen we ons ervan dat ze efficiënt en kwalitatief zijn. We streven ernaar om beide continu te perfectioneren, en beogen een steeds betere creativiteit voor onze klanten. Doordat we constant wensen te innoveren, verbetert ons gamma voortdurend en breidt het ook uit. Het bestaat uit:


• afbijtmiddelen
• consolidatieproducten en mineraliserende producten
• reinigingsmiddelen
• mortelspeciën
• beschermingsproducten
verfraaiingsproducten
Onze zeer ruime kennis inzake de fenomenen van steenaantasting, zorgt ervoor dat we ook permanent specifieke oplossingen ontwikkelen.

 

Bijkomende activiteiten

 

Al is het vervaardigen van producten onze hoofdactiviteit, toch hebben we een gamma nevenactiviteiten ontwikkeld. Zo bieden we:
• opleidingen omtrent de aantastingproblematieken, de verschillende pathologieën, en de verschillende middelen om tot een oplossing te komen

raadgevingen om uw projecten te ondersteunen, u te begeleiden in uw beslissingen rekening houdend met uw technische en economische keuzes
het commercialiseren van veldwerkmaterialen (HP reiniger, elektrodraagbaar materiaal, verstuivingsmateriaal,...)
een dienst na verkoop voor het herstel van uw veldwerkmateriaal
de commercialisering en verhuur van een laserreiniger van de wereldmarktleider El.En

 

Op deze manier bieden wij een scala aan oplossingen om alles in het werk te zetten om ons architecturaal erfgoed zo goed mogelijk te behouden en tot zijn volle recht te laten komen.